Gratis verzending vanaf €35,-
Unieke producten
Milieuvriendelijk, hoogste kwaliteit
Professioneel advies: 085 - 743 03 12

Vreemd telefoontje

22 april 2020

Het was een donderdagavond. Koopavond. Ik werkte in een beddenwinkel aan de Goudsesingel in Rotterdam. Het was rustig die avond. Ik en mijn collega zaten koffie te drinken aan tafel toen we een dure Mercedes zagen parkeren. Er stapte een man van middelbare leeftijd en een dame die zijn dochter had kunnen zijn uit de auto en ze liepen de winkel binnen.

De man gaf aan op zoek te zijn naar een lekker bed voor hem en zijn vriendin. Mijn collega hielp ze en anderhalf uur later hadden ze een elektrisch verstelbare boxspring gekocht. Een mooie order.

Een week later, weer tijdens de koopavond, ging de telefoon. Ik nam op en aan de andere kant van de lijn sprak de man van de Mercedes. “Is Ronald er vanavond weer?” vroeg hij. Ik gaf aan dat Ronald (de collega bij wie hij die boxspring had gekocht) er die avond niet was. “Mooi!” zei hij, “dan kom ik met mijn vrouw, je snapt me wel toch?” Ondanks dat ik het niet snapte zei ik dat ik hem snapte.

Een kwartier later reed dezelfde Mercedes weer voor. Ik herkende de auto en de man direct. De vrouw was deze keer ook van middelbare leeftijd. Dat is vreemd!

Eenmaal in de winkel gaf de man aan op zoek te zijn naar een lekker bed voor hem en zijn vrouw. Er ontvouwde zich een toneelstukje waarbij de man mij meerdere malen dankbaar aankeek. Ik begreep dat zijn dankbaarheid was voor het feit dat ik het toneelstukje meespeelde.

Uiteindelijk kozen ze dezelfde elektrische boxspring als vorige week. Een mooie order. Toen vroeg de man om korting (die had Ronald de week ervoor wel gegeven, 5% en twee gratis kussens). Ik keek de man recht in zijn ogen aan en zei: “Wij geven nooit korting, meneer, dat begrijpt u toch wel?” en knipoogde naar de man. Hij werd rood en zag de boosheid in zijn ogen. “Natuurlijk snap ik dat” zei hij en zette zijn handtekening onder de order.

Wat is verkopen toch een mooi vak!

Gerelateerde artikelen

Koert Verriet

#LetsConnect

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *