Gratis verzending vanaf €35,-
Unieke producten
Milieuvriendelijk, hoogste kwaliteit
Professioneel advies: 085 - 743 03 12

Mijn leven is één groot feest (deel 2)

12 juli 2020

Afgelopen vrijdag poste ik op LinkedIn een bijdrage over hoe mijn leven één groot feestje is (Klik hier voor de bijdrage). Wat er toen gebeurde had ik niet verwacht. Ik zal het rustig proberen uiteen te zetten.

De post plaatste ik om 9:15 en meteen na het posten ging ik naar een klant in Eindhoven waar ik tot 15:00 bleef. Geen tijd om op mijn telefoon te kijken dus onbewust van wat er met de post en onder de post gebeurde.

Rond 15:45 kwam ik thuis. Er heerste daar alles behalve een feestelijke stemming. Met een ijzige stem werd ik welkom geheten door mijn vrouw, Franka, die op de bank zat te Candy Crushen. Op de deur van de voorraadkast hing een briefje. Op het briefje een lijst van dingen die nog gedaan moesten worden.

photo :Joke Schut Photography

Het was overduidelijk een To-Do list bedoeld voor mij. Allemaal klusjes die ik helemaal niet leuk vind… Om je een indruk te geven van de klusjes: bladvanger plaatsen op de overkapping, kast opzetten in mijn kantoor, schuur opruimen, en zo ging het nog wel even door.

Hoe groot was het contrast met de post die ik die ochtend had geplaatst waarin ik beweerde dat ik alleen nog maar dingen doe die ik leuk vind. Op het moment van schrijven was dat ook zo! Juist dat vond Franka zo vervelend. Ze was echt boos na het lezen van de post op LinkedIn. Het was duidelijk, ik had het de afgelopen maanden net iets te letterlijk genomen.

Onder de post, die inmiddels ruim 13.000 was bekeken stonden, zo bleek toen ik op mijn telefoon keek, stonden vele reacties. Veel mensen die de foto (hier onder) gaaf vonden, mensen die mijn verhaal inspirerend vonden, maar, natuurlijk, ook mensen die mijn verhaal in twijfel trokken.

Natuurlijk is het zo dat je niet je hele leven alleen maar dingen kunt doen die je leuk vindt. Je kunt niet de hele tijd zuipend, taart etend (sommige mensen haalden er zelfs drugs bij????) en dansend door je huis gaan.

photo :Joke Schut Photography

Het moraal van mijn verhaal was dan ook anders bedoeld.

Mijn bijdrage was vooral bedoeld voor ondernemers & zzp’ers. Veel van mijn collega’s zijn begonnen als zelfstandigen met het idee dat ze hard moesten werken maar dat ze daar vrijheid voor terug kregen.

Wat blijkt na verloop van tijd? Er is helemaal geen sprake van vrijheid! Het is vooral heel hard werken. Administratie, acquisitie, belastingaangifte, offertes maken etc. Voor iedereen zijn dit weer andere taken….

Dit komt doordat we de neiging, het idee hebben dat we alles zelf moeten doen. Dat is natuurlijk helemaal niet waar. Als je kritisch gaat kijken naar wat je allemaal doet in een maand dan zitten daar een heleboel dingen tussen die je helemaal niet leuk vindt, waar je niet goed in bent en die je beter door een ander kunt laten doen.

Als je besluit deze dingen uit te besteden dan hou je meer tijd over voor de dingen die je wel leuk vindt, waar je wel goed in bent en waar je meer geld mee verdient dan de kosten van het uitbesteden van al het andere. Dat was het moraal van mijn verhaal!

Ik heb het dus waarschijnlijk verkeerd geformuleerd. Ik denk dat ik beter kan zeggen dat ik geen dingen meer doe die ik niet leuk vind (zakelijk gezien) i.p.v. dat ik alleen nog maar dingen doe die ik leuk vind. Groot verschil? Nee, in mijn hoofd niet, maar het komt wel anders over…..

Feit blijft dat mijn leven één groot feestje is!

Gerelateerde artikelen

Koert Verriet

#LetsConnect

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *