Gratis verzending vanaf €35,-
Unieke producten
Milieuvriendelijk, hoogste kwaliteit
Professioneel advies: 085 - 743 03 12

Talenten

15 mei 2020

Donald O. Clifton

Iedereen heeft unieke talenten.

Die talenten zijn niet iets om trots op te zijn of om over op te scheppen want je hebt ze vanaf je geboorte, maar als je je bewust bent van je talenten en hoe je ze kunt inzetten om optimaal tot je recht te komen dan wordt je succesvoller in je functioneren.

Met behulp van Gallup heb ik het Clifton Strenghts Assessment gedaan. Met dit assessment krijg je inzicht in je, aangeboren, talenten. Dit kan je helpen bij het vinden van de juiste werkomgeving, teamsamenstelling en sollicitatieprocedure om optimaal tot je recht te komen, en je talenten op de juiste manier in te zetten.

Donald O. Clifton (1924-2003) was een psycholoog die 34 talenten definieerde in 4 leiderschapsdomeinen. Door middel van de test waarin je 177 vragen binnen 20 seconden moet beantwoorden krijg je inzicht in je talenten-DNA.

Bij het samenstellen van een team of personeelsbestand helpt het om te zorgen voor een diversiteit aan talenten. Dit maakt je bedrijf of team effectiever!

Ik ben een zelfstandig ondernemer die samenwerkt met verschillende partners. Ik zorg ervoor dat dat team bestaat uit mensen met verschillende talenten zodat ze elkaar versterken!

Mijn top 5 talenten:

Prestatiegerichtheid

Ik hou ervan om taken te voltooien en mijn prestaties geven me voldoening. Ik heb een sterke innerlijke motivatie: een aangeboren bron van enthousiasme, energie en kracht die me motiveert om hard te werken en dingen voor elkaar te krijgen.

Strategisch

Ik weeg snel verschillende keuzemogelijkheden tegen elkaar af en besluit welke de beste is. Mijn natuurlijke vermogen om te anticiperen op gebeurtenissen, verschillende scenario’s tegen elkaar af te wegen en vooruit te plannen, maken van mij een behendige besluitvormer

Analytisch

Mijn natuurlijke vermogen om patronen te onderzoeken, constateren en herkennen levert waardevolle inzichten op die logisch zijn en goed doordacht. Mijn kritische denkvermogen helpt me om de werkelijkheid te verhelderen en zorgt voor objectiviteit.

Individualisering

Ik zie en waardeer de unieke eigenschappen van elke persoon; ik behandel niet iedereen hetzelfde.
Omdat ik kan zien wat elke persoon uniek maakt, weet ik ook hoe ik het beste kan halen uit die persoon.

Relatievorming

Ik vorm op natuurlijke wijze oprechte en wederzijds lonende een-op-een relaties. Mijn authenticiteit stelt me in staat om nauwe, langdurende verbindingen aan te gaan die zijn gebaseerd op vertrouwen en
betrouwbaarheid.

Gerelateerde artikelen

Koert Verriet

#LetsConnect

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *