Gratis verzending vanaf €35,-
Unieke producten
Milieuvriendelijk, hoogste kwaliteit
Professioneel advies: 085 - 743 03 12

25 jaar strijd tegen de kilo’s (deel 1)

10 december 2021

photo :Joke Schut Photography

Ik ben te dik!

Sterker nog: ik heb morbide obesitas.

Behalve dat dat slecht is voor mijn gezondheid ondervind ik daar dagelijks steeds meer hinder van.

Dit is natuurlijk niet opeens ontstaan.

Al sinds mijn 18e

Vanaf het moment dat ik ging studeren ben ik gaan ‘groeien’. Het studentenleven was niet goed voor mijn levensstijl. Ik stopte met sporten, at niet meer zo gezond, ging meer en vaker bier drinken etc.

Langzaam maar zeker

Ieder jaar kwam er wel een paar kilo bij. Regelmatig heb ik op allerlei manieren geprobeerd hier iets aan te doen. Meer bewegen, lijnen, crashdiëten et cetera. Het hielp allemaal, in meer of mindere mate, op de korte termijn, maar op de lange termijn hielp niets.

25 jaar later

Inmiddels zijn we ruim 25 jaar verder en is de optelsom van die kilootjes die er ieder jaar bijgekomen zijn een enorme berg kilo’s geworden. Vertrouwen dat ik deze kilo’s permanent kwijt kan raken door sporten en gezonder leven is er niet meer. Daarvoor moet ik te veel kilo’s kwijtraken.

Mijn lijf vindt het te zwaar worden

Na zoveel jaren teveel gewicht mee te hebben gedragen begint mijn lijf ook aan te geven dat hij het niet meer zo leuk vindt. Steeds meer ongemakken steken de kop op. Dit in combinatie met zorgen over Corona hebben mij vorig jaar aangespoord om stappen te gaan zetten.

Maagverkleining

In overleg met mijn huisarts hebben we besloten dat, in mijn geval, een maagverkleining de beste weg is. Een paar maanden geleden heb ik de eerste screening gehad. Toen was mijn dagritme nog te onregelmatig om een langdurig goed effect te verwachten van deze ingreep. Ik werd doorverwezen naar een gedragstherapeut.

Gedragstherapeut

Samen met deze therapeut hebben we meer structuur aangebracht in mijn eetgewoonten en dagindeling. Ik ben begonnen met twee keer in de week te gaan sporten.

Uiteindelijk heeft ze mijn aanvraag geaccordeerd.

Volgende stap

Vandaag is het de dag van de volgende stap. Ik sta officieel op de wachtlijst voor de ingreep. Vandaag krijg ik te horen hoe lang de wachtlijst is, hoe de operatie precies in zijn werk gaat en gaan ze kijken hoe ik er lichamelijk precies voor sta, qua conditie, gesteldheid etc.

Waarom ik dit vertel…

Ik deel dit hier omdat deze strijd tegen de kilo’s inmiddels een onderdeel uitmaakt van wie ik ben. Maar ook om duidelijk te maken dat je niet moet opgeven! Als je je doel probeert te bereiken en het lukt niet op de ene manier, probeer het dan op een andere manier!

Moedig

Laat je door niets of niemand tegenhouden maar schroom ook niet om op een gegeven moment hulp in te schakelen als het je in je eentje niet lukt.

Of het nou om iets persoonlijks of zakelijks gaat: Om hulp vragen is geen falen!

Gerelateerde artikelen

Mijn strijd tegen de kilo’s (deel 8)

-

Mijn strijd tegen de kilo’s (deel 7)

-

Koert Verriet

#LetsConnect

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.